Verwachte sneeuwval kan afvalinzameling en gladheidsbestrijding hinderen

Bericht van Avri

5 februari 2021

Vanaf zondagnacht 7 februari geeft de weersverwachting winterse omstandigheden aan: flinke sneeuwval en ijzel zijn mogelijk. Avri staat paraat voor de gladheidbestrijding in onze gemeente. Maar bij sneeuw en weinig verkeer kan zout strooien minder effect hebben.

Update 7 februari: Op maandag 8 februari geen afvalinzameling en milieustraten gesloten

Lees hier het bericht van zondag 7 febuari

Vanaf maandag kan ook de afvalinzameling hinder ondervinden van sneeuw en gladheid. Het kan dan gebeuren dat in sommige straten of wijken geen afval ingezameld kan worden. Avri doet haar uiterste best in die gevallen de afvalinzameling op een ander moment in te halen. Maar doordat er nog steeds medewerkers ziek zijn als gevolg van corona, kan dat soms niet lukken. Avri hoopt dat inwoners hier begrip voor kunnen hebben.

Strooizout minder effectief op sneeuw, dus blijf alert!

De strooiwagens en sneeuwschuivers van Avri staan paraat voor de winterse omstandigheden. Bij ijzel en vorst op natte wegen strooien we vooraf met strooizout, zodat de wegen voorbereid zijn en niet of minder glad worden. Bij sneeuw is dat niet mogelijk: er kan pas gestrooid worden nadat die is gevallen. Het strooizout wordt op de dikkere laag sneeuw gestrooid en moet dan door het verkeer worden 'ingereden' om effectief te zijn.

Avri verwacht dat het strooizout minder goed zal worden ingereden en dat de gladheid kan blijven bestaan, omdat er in het weekend minder gereden wordt en er momenteel ook nog eens veel minder verkeer is op de hoofdwegen vanwege de lockdown en de avondklok. Blijf daarom alert als u toch de weg op moet. 

Kan de vuilniswagen bij uw container komen?

Update 7 februari - Lees hier het bericht van zondag 7 februari

We doen ons uiterste best in alle omstandigheden om alle containers leeg te maken. Maar de veiligheid van onze chauffeurs en andere weggebruikers en het voorkomen van schade staan altijd voorop. Op de hoofdwegen worden gladheid en sneeuw bestreden, maar in de woonwijken meestal niet. Het is dan ook mogelijk dat vanaf maandag onze chauffeurs niet alle containers kunnen bereiken. Soms is dat al bij de start van een route duidelijk, soms beslist een chauffeur onderweg dat een straat of wijk niet veilig te bereiken is.

Zo blijft u op de hoogte

Wanneer bij ons het bericht binnenkomt dat onze chauffeur uw straat of wijk niet kan bereiken, laten wij u dat weten via de Avri-app. Die informatie staat ook op avri.nl. We proberen alle gemiste containers zo snel mogelijk alsnog te legen, op een andere dag aan het einde van de route of op een zaterdag.

We hebben echter nog steeds te maken met een hoger ziekteverzuim door corona. De mogelijkheden om inhaalroutes te plannen zijn daardoor beperkt. Het kan gebeuren dat we niet terug kunnen komen: wij legen uw container dan tijdens de eerstvolgende ophaaldag volgens uw afvalkalender. Zodra wij weten of en wanneer we uw straat of wijk kunnen inhalen, laten we dat weten via de Avri-app en avri.nl.

Uw milieustraat kan slechter bereikbaar of begaanbaar zijn

Ook de milieustraten kunnen last hebben van gladheid of sneeuwval en daardoor slechter bereikbaar of begaanbaar zijn. Houd daarmee rekening als u een bezoek aan een van onze milieustraten hebt gepland.

Avri-app steeds belangrijker voor informatie aan inwoners

Met de vernieuwde Avri-app (gratis beschikbaar in de Appstore en Playstore) krijgen inwoners gerichte informatie over verstoringen in de inzameling per straat of wijk door middel van pushberichten. Zorg dus dat u deze app installeert en dat 'Berichten' staat ingeschakeld in de instellingen. Dan bent u altijd op de hoogte!