Schade en vandalisme vierde kwartaal 2020

Het afgelopen kwartaal is schade gepleegd voor een bedrag van €25.934,07!

In het vierde kwartaal van 2020 is op verschillende plekken in de openbare ruimte schade en vandalisme gepleegd. Wij vinden het belangrijk dat u weet dat dit onderwerp constant onze aandacht heeft. Daarom geven wij u in dit artikel een totaaloverzicht.

Het afgelopen kwartaal is schade gepleegd voor een bedrag van €25.934,07!

Schadebarometer

Om welke schade gaat het?

Om u een beeld te geven waar het dan precies om gaat, noemen wij hieronder op wat er de afgelopen maanden is gebeurd. Er is:

• zes keer schade geweest aan lichtmasten door aanrijdingen;
  • een oliespoor beland op de Kerkstraat richting Waalbandijk in Dodewaard;
  • olie beland op het wegdek aan de Rijnbandijk in Opheusden;
  • plastic afval gedumpt en brand gesticht aan de Dalwagenseweg in Dodewaard;
  • asbest gedumpt aan de Eierkampseweg in Echteld;
  • brand gesticht in het containerhok van Het Kompas;
  • een verkeersbord voor een gehandicaptenparkeerplaats beschadigd door vuurwerk;
  • aanrijdingsschade geweest aan een rocycle paal;
  • een ruit beschadigd in een toiletruimte van De Hien;
  • dakschade geweest bij Het Kompas.

Dit kost ons, en dus ook u, geld. Om deze kosten te voorkomen hebben wij uw hulp nodig. Wij willen graag de daders vinden die de schade veroorzaken zodat wij de kosten op hen kunnen verhalen. De gemeente doet bij schade, vandalisme en diefstal altijd aangifte bij de politie.

Helpt u ons?

Wilt u anoniem melden? Dan kan dat bij de politie, via 0800-7000. Hebt u vragen of wilt u iets doorgeven? Dan kunt u terecht bij de gemeente via info@nederbetuwe.nl.