Groen licht voor zonneweide Spoorstraat

In november ging de gemeente Neder-Betuwe akkoord met het verlenen van de benodigde vergunningen voor Zonnepark Spoorstraat. Lees hier meer over dit project.

Voorbeeld afbeelding zonneweide

In november ging de gemeente Neder-Betuwe akkoord met het verlenen van de benodigde vergunningen voor Zonnepark Spoorstraat. Puck Sanders, omgevingsmanager Vattenfall: “Zonneparken leveren een belangrijke bijdrage aan onze ambitie om fossielvrij leven binnen een generatie mogelijk te maken. We zijn blij dat we met dit park een concrete bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente en de gemeenschap. Het afgeven van de vergunning is altijd een belangrijke stap in een project. We kijken ernaar uit om de plannen om te kunnen zetten naar een gerealiseerd zonnepark."

Nu de vergunning voor de bouw van Zonneweide Spoorstraat is verleend, breekt langzaam maar zeker een nieuwe fase aan. Komend jaar zal Vattenfall de aanbesteding voorbereiden en in 2022 verwachten zij daadwerkelijk te gaan aanbesteden. Vattenfall vindt het belangrijk om te investeren in de lokale economie en willen daarom waar mogelijk ook lokale bedrijven inzetten, zoals hoveniers en grondverzetbedrijven.

Bent u ondernemer en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur een mail naar info.solar@vattenfall.com. U wordt dan op de lijst gezet van lokale bedrijven die op de hoogte gehouden worden van het aanbestedingsproces.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project?

- Bekijk hier de meest recente nieuwsbrief van Vattenfal over dit project
- Klik hier om naar de projectpagina van Vattenfal te gaan
- Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief betreffende de zonneweide Spoorstraat in Echteld