‘De andere wereld’, boek van Rijk Arends over het Ochtense meisje Betty Frank

Burgemeester Kottelenberg trof bij zijn post het boek ‘De andere wereld’ aan van auteur Rijk Arends uit Opheusden. Het kinderboek gaat over het Joodse meisje Betty Frank dat met haar ouders en zusje in het dorp Ochten woonde en in de Tweede Wereldoorlog in kamp Vught terecht kwam. In 2008 werd een indrukwekkende documentaire over deze familie gemaakt met als titel ‘De andere familie Frank’.

Speciaal voor scholen is er een lesbrief bij dit boek gemaakt dat ook te gebruiken is zonder het boek eerst te hebben gelezen.

Het boek (€10,90) is verkrijgbaar via de plaatselijke boekhandels en via internet.

Burgemeester Jan Kottelenberg met het boek De Andere Wereld