Arie van de Kolk uit Ochten Koninklijk onderscheiden

Voor onder meer 60 jaar lid schietvereniging Paul Krüger Opheusden

De heer A van de Kolk uit Ochten met de versierselen Koninklijke Onderscheiding en bloemen
De heer A. van de Kolk uit Ochten kreeg op vrijdagavond 11 september 2020 van burgemeester Jan Kottelenberg te horen dat Koning Willem-Alexander hem heeft benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’. De versierselen die daarbij behoren werden door zijn echtgenote Annie opgespeld. 

Echtgenote Annie speldt de versierselen op bij haar man, Arie van de Kolk 
Het is de waardering voor onder meer 60 jaar trouw lidmaatschap en vele vrijwillige activiteiten bij Paul Krüger, de Opheusdense schietvereniging die dit jaar 85 jaar bestaat. 
Arie van de Kolk (74) was onder meer penningmeester (1998-2010), instructeur en sinds 2000 baancommandant. En in al die 60 jaren een meedenker met het reilen en zeilen van de vereniging.
Ook verdiende hij zijn sporen als keurmeester van de Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst Tuinbouw en als vrijwillig ambassadeur voor de laanboomsector. Hij is 26 jaar lid van volleybalclub Olympia Ochten.

Karakter

Burgemeester Jan Kottelenberg typeerde de decorandus als iemand met gezag, een karakter, die veel betekent voor de gemeenschap. “Uw betrokkenheid was en is altijd groot. En u bent een verhalenverteller bovendien net als een vrijwillig adviseur tot op de dag van vandaag op met name het gebied van de teelt van gewassen en bomen.” 

Burgemeester Jan Kottelenberg van Neder-Betuwe overhandigt de bloemen aan de heer Van de Kolk

(Foto’s: 3JetFotografie)