Eerste Jeugdlintje voor Sem Arends

uit Opheusden

Sem Arends uit Opheusden ontving zaterdag 5 september het eerste Neder-Betuwse Jeugdlintje. Buiten, voor het pand van de tijdelijke expositie over de Tweede Wereldoorlog aan de Beukenlaan in Opheusden, reikte burgemeester Jan Kottelenberg aan hem deze blijk van waardering uit voor zijn vrijwillige inzet, werkzaamheden voor de gemeenschap van Neder-Betuwe en omgeving.

Foto Jeugdlintje voor Sem Arends uit Opheusden 450

Sem Arends is een drijvende kracht, een verzamelaar en gids van deze tijdelijke tentoonstelling. Mede dankzij zijn enthousiasme is onze gemeente een expositie over de Tweede Wereldoorlog rijker.
Burgemeester Jan Kottelenberg: “Heel veel dank namens de inwoners en namens het gemeentebestuur voor je inzet om onze geschiedenis over de Tweede Wereldoorlog hier in Neder-Betuwe te verzamelen, exposeren en te bewaren. Ik wens je van harte toe dat je nog vele jaren onze oorlogshistorie blijft verzamelen en optekenen.“

Jeugdlintje

Vanaf 2020 laat de gemeente Neder-Betuwe op een nieuwe manier zijn waardering blijken voor jongeren tot en met 23 jaar die iets doen voor samenleving. Je kunt hiervoor worden voorgedragen.