Doe mee, ruim zwerfafval op

zaterdag 19 september

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. 20 miljoen medemensen in ruim 180 landen bezorgen de aarde een grote schoonmaakbeurt. Dat Nederland actief meedoet, is te zien op de kaart met schoonmaakacties op de website worldcleanupday.nl. Hier kun je webinars van Nederland Schoon volgen en lezen hoe je corona proof schoonmaakt.

Houd jij ook van een mooi en schoon Neder-Betuwe? Doe dan mee de 19e. De gemeente Neder-Betuwe faciliteert alle initiatieven graag. Daarom kun je grijpers, afvalzakken en andere materialen aanvragen bij info@nederbetuwe.nl. De gemeente neemt dan contact met je op. In Neder-Betuwe steken veel mensen van verenigingen, scholen en buurten de handen uit de mouwen. Zo ruimden omwonenden en vrijwilligers rond de Maniswaard deze zomer al veel rommel op. De gemeente heeft er vijf minicontainers neergezet. Bij komend mooi weer staan de opruimers opnieuw klaar.

Daarnaast houdt de zwerfafvalbrigade regelmatig een aantal routes schoon en ruimen verenigingen met regelmaat ‘hotspots’ op (plaatsen waar mensen zwerfafval dumpen).
De Nederlandse World Cleanup Day is een initiatief van Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon.

Doe mee ruim zwerfafval op