Doe mee aan de GGD Gezondheidsmeter!

De GGD hoopt op een goede respons.

Hoe gezond zijn de mensen in regio Gelderland-Zuid? Daar komen we alleen achter met uw hulp. Wanneer u de GGD Gezondheidsmeter invult, helpt u de GGD en uw gemeente te werken aan een goede gezondheid van de inwoners. Want als we weten hoe het met u gaat, weten we hoe het met ons allemaal gaat.
De GGD Gezondheidsmeter vindt elke vier jaar plaats. Hiermee kan iedere gemeente bepalen wat nodig is om de gezondheid en leefgewoonten van inwoners te verbeteren. Half september krijgen ruim 45.000 inwoners in onze regio een uitnodiging van de GGD om de vragenlijst in te vullen. Daarin staan vragen over uw gezondheid, wat u doet en hoe u zich voelt. Wie de vragenlijst krijgt, bepaalt het CBS willekeurig. Ook als u gezond bent is het belangrijk dat u meedoet.
Jolanda Terpstra, onderzoeker GGD Gelderland-Zuid: “Bij het vorige onderzoek in 2016 deed ruim 50% mee. Daar waren we blij mee. We hopen ook dit jaar weer op een goede respons. Het is belangrijk dat mensen meedoen. Want hoe meer verschillende deelnemers, des te betrouwbaarder en waardevoller de uitkomsten.”
Kijk voor meer informatie op www.ggdgelderlandzuid.nl/gezondheidsmeter.