Open je wereld tijdens de Week van de Pleegzorg

Van woensdag 28 oktober t/m 4 november wordt voor de zesde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd.

Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Tijdens de Week van Pleegzorg staan er veel verschillende activiteiten op de agenda in samenwerking met pleegzorgorganisaties, pleegouderorganisaties en gemeenten, zoals netwerkbijeenkomsten en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten.

Open je wereld_Week van de Pleegzorg

Gevarieerd programma

Er is een gevarieerd programma met ruim 88 heel uiteenlopende activiteiten, niet alleen gericht op het werven van nieuwe pleegouders, maar vooral ook om de ruim 16.700 pleegouders te ondersteunen en in het zonnetje te zetten. Dit jaar veel online en hybride activiteiten, makkelijk te volgen vanuit huis!

Pleegouders ook in Neder-Betuwe hard nodig

De gemeente Neder-Betuwe ondersteunt Openjewereld.nu, een campagne van Pleegzorg Nederland. Doe op deze website de test of je geschikt bent als pleegouder. Want ook in Neder-Betuwe zijn er vele ouders of gezinnen nodig om een goede match voor een kind te kunnen maken.