Ook in tijden van crisis is contact met onze bedrijven van belang

College van B & W bezoekt bedrijf Noesk

Na maanden van digitaal contact probeerde het college van Burgemeester en Wethouders onlangs weer fysiek met ondernemers te spreken. Zij bezochten het bedrijf Noesk in Opheusden. Uiteraard met 1,5 meter afstand, in een kleinere groep dan voorheen en vóór de hernieuwde uitbraak van het coronavirus. Veiligheid en gezondheid gaan voorop.

Noesk is een familiebedrijf dat in 1997 is opgericht door de vader van Marten Willemsen. Destijds hield het bedrijf zich bezig met de boomteelt en de verkoop van paalhout. De boomteeltactiviteiten zijn overgenomen door de broers van Marten in hun bedrijf Volentis. Zelf heeft hij in 2005 de houtverkoop en -bewerking op zich genomen.

Het college van burgemeester ne wethouders op bezoek bij Noesk

Noesk is een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf. De medewerkers maken constructies voor traditionele woningen, boerderijen, hooibergen, garages/carports en veranda’s. Van restauratie en nieuwbouw tot renovatie. Doordat Noesk prefab kan bouwen en prefab pakketten maakt, draagt het bedrijf bij aan duurzame en circulaire bouw. En aan het verminderen van de uitstoot van stikstof op de bouwplaats in de zogenoemde ‘aanlegfase’. Naast handarbeid beheersen de medewerkers het computergestuurd precisie zagen en frezen. Het vinden van goede vakmensen die beide manieren van werken in de vingers hebben is een uitdaging voor Noesk.