Mantelzorgers in het zonnetje

op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg

Het lijkt vanzelfsprekend om te zorgen voor een naaste, maar zo gewoon is dit niet. Daarom gaan we dit jaar op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, een attentie bezorgen bij mantelzorgers thuis. Dit om mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten.

Logo Dag van de Mantelzorg

Ken je iemand die deze attentie verdient? Geef dit dan voor 2 november door aan Welzijn Rivierstroom:

Jongeren en Mantelzorg

Op de dag van de Mantelzorg zetten we ook graag jonge mantelzorgers in het zonnetje. Juist in deze tijd, waarin veel van het openbare leven stil ligt, hebben de jonge mantelzorgers het soms extra zwaar. Via de middelbare scholen in onze gemeente bieden we een mantelzorgcompliment uit aan de jonge mantelzorgers.

Wij vinden het ook belangrijk dat meer jongeren weten wat mantelzorg is en daarom is hiervoor extra aandacht op school. Daarnaast is er op twee basisscholen in groep 8 een gastles over dit onderwerp. We hopen dit volgend jaar uit te breiden naar meer scholen in de gemeente. Met natuurlijk extra aandacht voor de leerlingen die al jonge mantelzorger zijn.