Eén tegen Eenzaamheid - het verhaal van Conny

Alleen in de uiterwaarden?

Conny woont samen met haar kinderen in Neder-Betuwe. Zij ziet genoeg mensen bij de kerk die zij bezoekt en ook op haar werk. Of ze spreekt gewoon af met één van haar vriendinnen. En haar kinderen geven natuurlijk ook een grote invulling aan haar leven. Toch zijn er momenten dat Conny zich alleen voelt en iemand mist. In juni 2020 vertelde ze dat ze het liefst een partner zou willen. Iemand die er voor haar is.

Er zijn genoeg dagen dat ze zich dus echt even alleen voelt. ‘Je hebt gewoon ook niet altijd zin om iemand op te bellen of ergens heen te gaan. Die momenten horen er dus ook gewoon maar bij’, zegt ze. Als haar kinderen niet thuis zijn in het weekend heeft ze wel een leuke manier gevonden om iets te gaan doen. Ze koopt een treinticket bij een voordeelwinkel en spreekt met een vriendin af aan de andere kant van het land. Onderweg kletst ze met iedereen en heeft ze leuke gesprekken. Dat geeft een hoop plezier en afleiding. Zo zorgt Conny zelf ook dat ze iets te doen heeft.

Maar zoals gezegd… daarnaast horen die momenten van alleen-zijn er soms ook gewoon bij. ‘Het gaat wel weer over’. En sinds kort is haar grote droom in vervulling gegaan. Ze heeft een leuke man ontmoet.

Conny zou nog steeds graag andere mensen uit Neder-Betuwe willen ontmoeten. Gewoon om eens te praten over alleen zijn en te weten te komen of meer mensen dit herkennen.

Wil jij een keer met Conny en andere mensen afspreken tijdens een wandeling in de uiterwaarden? Mail dan voor haar contactgegevens naar folkertkooistra@welzijnrivierstroom.nl.

Lees hier meer over de week Eén tegen Eenzaamheid.

Logo Een tegen Eenzaamheid