Eén tegen Eenzaamheid - het verhaal van Cees

Talent als oplossing tegen verveling

In 1977 is Cees in Neder-Betuwe. Cees is nu 58 jaar en heeft 16 jaar geleden een hersenbloeding gehad; hij was toen 42. Zijn leven was in één klap veranderd.

Na een coma van drie weken is hij wonder boven wonder eruit gekomen. Cees heeft naar eigen zeggen ‘een tweede kans gekregen’. Tijdens zijn revalidatie kwam er een docent van de kunstacademie Maastricht. Zij gaf Cees een stuk houtskool en zo kwam hij erachter dat hij talent heeft om te tekenen en schilderen. Tijdens de revalidatie heeft Cees dan ook 150 schilderijen gemaakt en deze zijn voor inkoopprijs verkocht.

Na zijn revalidatie kwam hij thuis te zitten. Cees ging naar de koffieochtend in Opheusden, waar een vrijwilligster opperde om zijn talenten in te zetten. Er bleek veel animo te zijn en vijf jaar geleden heeft hij de schilderclub opgericht.

Cees Smit schilderclub

Inmiddels zit deze helemaal vol en is er iedere woensdagmorgen schilderles van Cees die aangeeft: “Het geeft me voldoening als mensen met een glimlach naar huis gaan. Wat mooi is aan de schilderclub, is dat iedereen er voor elkaar is. Bij verjaardagen of andere gelegenheden sturen we elkaar een kaartje.”

Zo geeft Cees weer zelf een zinvolle invulling aan zijn leven, waar hij ook anderen een plezier mee doet.

Lees hier meer over de week Eén tegen Eenzaamheid.

Bekijk wat jij kan doen Eén tegen Eenzaamheid