Werkzaamheden Rijnbrug 16 en 17 november 's nachts

Rijkswaterstaat voert op 16 en 17 november tussen 20.00 en 06.00 uur onderhoud uit aan de Rijnbrug, 18 november is de reservenacht. Tijdens de werkzaamheden wordt de brug in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 30 minuten.

Omleiding

Gele borden ter plaatse geven informatie over de werkzaamheden en omleidings- en adviesroutes. Omleidingsroutes gaan via de A50, A12, A15 en N225. De weggebruiker dient rekening te houden met een langere reistijd van ongeveer een half uur. (Brom)fietsers hebben in beide richtingen gewoon doorgang.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is er alleen doorgang voor Prio 1 Hulpdiensten, een uitzondering hierop is de lijndienstbus die met kleine bussen zijn normale dienstregeling kan laten doorlaten tussen 20.00 – 23.00 uur. Ze melden zich bij de verkeersregelaars ter plaatse en krijgen dan toegang tot het werkvak. In het werkvak wordt niet harder gereden dan 50 km per uur en daar waar mensen aan het werk zijn stapvoets.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar de nacht van 18 op 19 november tussen 20.00 – 06.00 uur.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Rijnbrug bestaan uit het vervangen van het wegdek. De snelwegen, bruggen en viaducten in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.