Mantelzorger, deze week bent ú het middelpunt!

Deze week is het de Week van de Mantelzorg. Met u, mantelzorger, in het middelpunt.
Mantelzorg, dat is géén vrijwilligerswerk en daar kies je niet voor. Mantelzorg overkomt je.
Dat kan plotsklaps zijn, van de ene op de andere dag. Maar vaak ook gaat het geleidelijk en soms bijna onmerkbaar. Maar meestal wel onomkeerbaar.

Voor wie zorg nodig heeft, betekent het een hele verandering. Maar het verandert ook een tweede leven: dat van de mensen die deze hulp belangeloos geven. En hoewel de situaties verschillend zijn is er één constante onder u als mantelzorgers: u toont daadkracht én doorzettingsvermogen, het hele jaar door! Ik ben daar altijd enorm van onder de indruk. In deze Week van de Mantelzorg wil ik dat nog eens extra noemen. DANK! Dank voor alle steun aan onze inwoners die zorg nodig hebben.

Boeket bloemen

Deze waardering onderstreept onze gemeente graag met een gebaar. Normaal doen we dat met een bepaalde activiteit maar door de coronamaatregelen is dat natuurlijk niet mogelijk. In plaats daarvan nodig ik u van harte uit om te kijken naar de activiteiten die onze welzijnsorganisatie Welzijn Rivierstroom aanbiedt; dit jaar veelal online door de coronamaatregelen. En met op dinsdag 10 november extra aandacht.

Voor de toekomst geef ik graag aan u mee: blijf goed voor uzelf zorgen! Probeer soms wat afstand te nemen en wat tijd voor uzelf in te ruimen. Dat kan ingewikkeld voelen maar het is géén egoïsme. Het is zelfbehoud. En waardoor u staande kunt blijven als mantelzorger.

Hebt u op de een of andere manier hulp nodig? Voor bijvoorbeeld professionele zorg of tijdelijke vervanging? Neem dan contact op met onze Kernpunten, telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur; tel.0488-449992. Of met ons netwerk van vrijwilligers van Welzijn Rivierstroom, telefonisch te bereiken via tel. 0344-602337.

Herma van Dijkhuizen
Wethouder Neder-Betuwe

Lees ook het artikel 'Geef uw manterzorger naast een 'dankjewel' ook een Mantelzorgcompliment'.