Een oprecht ‘dank u wel’ voor alle pleegouders van dit moment

U helpt een kind zo thuis mogelijk op te groeien. Dat gaat ongetwijfeld met vallen en opstaan. Maar u doet het toch maar! Daarvoor bedanken wij u van harte.

Pleegouders ook in Neder-Betuwe hard nodig

De gemeente Neder-Betuwe ondersteunt Openjewereld.nu, een campagne van Pleegzorg Nederland. Doe op deze website de test of je geschikt bent als pleegouder. Want ook in Neder-Betuwe zijn er vele ouders of gezinnen nodig om een goede match voor een kind te kunnen maken.

Poster Pleegzorg Geel_Omdat jullie iedere dag alles uit de kast halen

Wat is pleegzorg?

Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Zeven dagen per week of af en toe een weekend of vakantie. Voor korte of voor langere tijd.

Ondersteuning

Pleegouder bent u niet alleen. U krijgt ondersteuning van en volgt trainingen bij de pleegzorgorganisatie. Hier kunt u ook ervaringen uitwisselen met andere pleegouders. De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen organiseert allerlei bijeenkomsten voor en door pleegouders. En er zijn vertrouwenspersonen die u kunt raadplegen.

Meer informatie

Geïnteresseerd? Benieuwd of u geschikt bent als pleegouder? Kijk op www.pleegzorg.nl of www.openjewereld.nu voor meer informatie en help een kind zo thuis mogelijk op te groeien. Ook op onze gemeentelijke website staat veel informatie onder de button ‘Pleegzorg’.

Poster Pleegzorg Rood_Omdat jij ook het beste voor hun kind wil