Doe mee voor een future proef N-B

Op een makkelijke manier meepraten over duurzame energie en het klimaatprobleem? Neder-Betuwse jongeren vanaf 16 jaar kunnen dat doen in de maand november. Deze week is de gemeente het initiatief gestart ‘Doe mee voor een future proef N-B’. Via een app en een online brainstorm vragen we jongeren om hun mening en ideeën.

‘Doe mee voor een future proef N-B’ is een initiatief van de gemeente Neder-Betuwe. De campagne bestaat uit een praatmee-app en een online brainstorm, een digithon. Doel is om Neder-Betuwse jongeren vanaf 16 jaar te betrekken bij onderwerpen als energietransitie, duurzaamheid en klimaatproblematiek. De campagne is deze week gestart en duurt de hele maand november.

Wethouder Stefan van Someren vindt het heel belangrijk om in de discussies rond het beleid voor klimaat en energietransitie ook de stem van de jongeren mee te laten tellen. “De jongeren van nu zijn de inwoners van straks. Onze keuzes raken hun toekomst. Maken ze zich zorgen? Hoe zien zij de toekomst van Neder-Betuwe en hoe wonen, leren, werken, reizen, verwarmen en eten ze in 2040? Wat doen ze nu al voor een toekomstbestendig Neder-Betuwe en met welke oplossingen komen zij? Via de app willen we het jongeren makkelijk maken om op een snelle manier hun mening te geven.”

Meedoen met de App en online brainstorm

‘Doe mee voor een future proef N-B’ bestaat uit een app en een online brainstorm (digithon) op 25 november. Jongeren van 16 jaar en ouder kunnen de app downloaden via een QR-code. Via de app beantwoorden ze drie keer een korte vragenlijst en ontvangen ze tips en weetjes. Iedereen die 3 keer meedoet maakt kans op een e-step of bamboe speaker.

QR-code Apple Appstore
QR-code Apple AppStore

QR-code Google Playstore

Tijdens de online brainstorm op 25 november denken jongeren mee over plannen en acties – groot en klein - voor een future proef N-B. Alle goede ideeën verzamelen we om verder te brengen in het uitvoeringsprogramma bij de het klimaat- en energiebeleid. De online brainstorm is 25 november van 19.00 – 21.00 uur. Jongeren kunnen zich individueel of met een groepje (max 4) opgeven. We organiseren de sessie in Zoom. Het enige dat nodig is om mee te doen is een beeldscherm met audio en camera. Meedoen met de online brainstorm? Stuur een mailtje naar fysiek@nederbetuwe.nl ovv ‘digithon future proef N-B’.

LOGO_Doe_mee_voor_een_futureproef_N-B