B en W bedanken ondernemers tijdens Dag van de Ondernemer

Op 20 november was het de Dag van de Ondernemer. Een dag waarop in Nederland ondernemers in het zonnetje worden gezet, ook in Neder-Betuwe.

Wethouder Stefan van Someren (Economie): “Een prima initiatief van MKB-Nederland om jaarlijks de ondernemers op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Juist in deze tijd willen wij ondernemers bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen, durf en daadkracht. Zij zijn van ongekende waarde voor Neder-Betuwe.”

Bedankt Dag van de Ondernemer

Neder-Betuwe is een ondernemende gemeente. Dit jaar is op de Dag van de Ondernemer gekozen voor een persoonlijke benadering.

Het college van B en W heeft de Neder-Betuwse ondernemers bedankt in een brief en waardering uitgesproken voor hoe zij met de huidige situatie omgaan. Dit jaar wordt gekenmerkt door coronamaatregelen. Deze doen een groot beroep op de flexibiliteit, creativiteit, geduld en uithoudingsvermogen van ondernemers. Zij zijn veerkrachtig en hebben met oog voor elkaar in deze zware tijd. Daarvoor heeft het college veel bewondering.

Dankbrieven persoonlijk overhandigd

Enkele dankbrieven zijn door burgemeester en wethouders persoonlijk overhandigd aan de bedrijven.

Interovo Egg Group (Ochten)

Interovo Egg Group is de overkoepelende organisatie van verschillende ondernemingen die gespecialiseerd zijn in de productie van eieren en eiproducten. De ondernemingen van Interovo Egg Group BV zijn verspreid over diverse Europese landen. In alle ondernemingen hanteert Interovo Egg Group als speerpunten: Kwaliteit, Innovatie en Flexibiliteit.

Corona-gerelateerde ervaring

Eind oktober 2020 is er een Covid-19-uitbraak geconstateerd bij 35 van de ruim 200 medewerkers. Hierover verschenen in diverse media berichten, waaronder in de Gelderlander. Het bedrijf heeft de productie gehalveerd en maatregelen genomen om verder verspreiding van het virus te voorkomen. De aanleiding van het testen van álle medewerkers was een groep van 6 medewerkers die na klachten besmet bleek met Covid-19.

Jan Kottelenberg bij Interovo in Ochten
Jan Kottelenberg bij Interovo in Ochten

Bas kantoormeubelen (Ochten)

Leverancier van bureaustoelen, kantoorartikelen en akoestiekoplossingen.

Corona-gerelateerde ervaring

In april 2020 verscheen over Bas kantoormeubelen een artikel in de Gelderlander, vanwege het ontwikkelen van hygiëneschermen voor kantoren.

Jan Kottelenberg bij Bas kantoormeubelen in Ochten
Jan Kottelenberg bij Bas kantoormeubelen in Ochten

Wassenburg Medical (Dodewaard)

Wassenburg Medical is een hoog aangeschreven specialist op alle gebieden van geautomatiseerde reiniging en desinfectie van endoscopen.

Corona-gerelateerde ervaring

Ze zijn als bedrijf zeer te spreken over de maatregelen die onze overheid neemt (NOW); België en Frankrijk zijn zeer streng en in Engeland konden ze alleen gebruik maken van wektijdverkorting als de medewerkers thuis bleven.

(geen foto beschikbaar)

Makelaars- en Assurantiekantoor Budding (Echteld)

Makelaars- en Assurantiekantoor Budding biedt onafhankelijk advies afgestemd op gezinssamenstelling, woonsituatie en financiële mogelijkheden. Of het nu gaat om een autoverzekering, een hypotheek of de verkoop van een huis.

Corona-gerelateerde ervaring

In de makelaardij liepen ze tegen praktische problemen aan met bezichtigen, tekenen van de contracten en overdracht bij de notaris.

Stefan van Someren bij Makelaars- assurantiekantoor Budding in Echteld
Stefan van Someren bij Makelaars- assurantiekantoor Budding in Echteld

Slagerij Traiteur Augustinus (Kesteren)

Een ambachtelijke slagerij met een breed assortiment, waar het Ambacht met een hoofdletter geschreven wordt. Van zowel rund- als varkensvlees leveren zij vele producten en specialiteiten. Het vlees is afkomstig uit de omgeving van Kesteren. Verder is slagerij / traiteur Augustinus hét adres voor buffetten en catering; van eenvoudig tot compleet verzorgd.

Corona-gerelateerde ervaring

Er is met wethouder Marien Klein gesproken over de mogelijkheden voor het plaatsen van een tent voor hun winkel om de klanten droog te kunnen laten wachten bij slechtere weersomstandigheden. Deze aanvraag is opgepakt in het 1,5 meter loket.

Marien Klein bij Traiteur Augustinus in Kesteren
Marien Klein bij Traiteur Augustinus in Kesteren

Kinderopvang de Bunderbos (Kesteren)

Kinderopvang Bunderbos biedt professionele opvang voor kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 13 jaar. De opvang wordt verzorgd door gediplomeerde en enthousiaste pedagogisch medewerkers. Ze bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, gastouder opvang en peuterpeelgroepen. Met locaties in Kesteren, Ochten en Opheusden.

Corona-gerelateerde ervaring

De kinderopvang is in maart enkele weken gesloten geweest, de dagopvang t/m 4 jaar ging als eerste weer open en later volgde met het openen van de scholen ook de buitenschoolse opvang. Bij iedere wijziging in de landelijke coronamaatregelen communiceert de Bunderbos de aangepaste protocollen met medewerkers, gastouders en ouders.

Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei (Kesteren)

Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei werkt in het midden van Nederland en is sterk vertegenwoordigd in de regio. De kraamverzorgenden wonen verspreid in ons werkgebied en werken zo veel mogelijk dicht bij hun woonplaats. De organisatie heeft tussen de 50-100 medewerkers en bevindt zich daarmee in de top 20 van grootste werkgevers in onze gemeente.

Corona-gerelateerde ervaring

Kraamzorg is een zorg-/contactberoep. Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei doet er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De medewerkers worden dagelijks op de hoogte gebracht van de richtlijnen die landelijk gelden vanuit het RIVM en de GGD’s. Ook voor kraamzorg is er een routekaart gemaakt, waarbij de maatregelen per risiconiveau worden weergegeven.

Herma van Dijkhuizen bij Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei in Kesteren
Herma van Dijkhuizen bij Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei in Kesteren

De Oude Duikenburg (Echteld)

De Duikenburg is een familie-horecabedrijf, dat al bestaat sinds 1973. De derde generatie staat aan het roer en heeft de laatste jaren het concept vernieuwd. De liefde voor nieuwe ideeën en hun gasten een unieke ervaring geven is iets wat zij altijd zullen blijven doorzetten. Dat blijkt ook wel uit hun aanpak tijdens de coronacrisis.

Corona-gerelateerde ervaring

Sinds de aanvang van de coronacrisis is de Oude Duikenburg getroffen door sluiting van de horeca. Doordat ze gericht zijn op het ontvangen van gezelschappen zijn zij in het najaar eerder getroffen door de aanscherpingen van de horecamaatregelen. Ze hebben veel innovatieve ideeën bedacht om aan de gang te blijven:

  • Drivé tru (voorjaar 2020) met lokale producten)
  • Buitententen en buitenkassen om grotere gezelschappen te kunnen ontvangen
  • Catering en organisatie van huwelijken en feesten op locatie
  • De Soepbus
  • De Liefdesbus
  • Soepboxen (afhaal)

Herma van Dijkhuizen bij De Oude Duikenburg in Echteld
Herma van Dijkhuizen bij De Oude Duikenburg in Echteld

De Heren van Opheusden (Opheusden)

Heeren van Opheusden is een herenkledingwinkel met een klassieke en eigentijdse uitstraling. Heeren van Opheusden heeft naast haar casual en zakelijke collecties veel expertise op het gebied van trouwkostuums. De verscheidenheid aan accessoires zoals schoenen, riemen en stropdassen, maakt het aanbod meer dan compleet.

Corona-gerelateerde ervaring

De detailhandel en zeker de mode-industrie wordt getroffen door dalende omzetten. Ook de beperkingen op evenementen, feesten en huwelijk hebben invloed op de omzet.

Dehullu (Ochten)

De medewerkers bouwen dagelijks wereldwijd aan unieke interieurs, shop-in-shops, events en beurspresentaties. Al bijna 50 jaar ontwerpt, realiseert en organiseert Dehullu een onderscheidend communicatieconcept voor een bedrijf of merk. Dehullu is een toonaangevende speler en heeft een gezonde groei doorgemaakt. Daarmee is een stevige plaats verworven in de internationale markt van stand- en interieurbouw.

Corona-gerelateerde ervaring

Dit bedrijf heeft als belangrijkste activiteit stand- en evenementenbouw, maar dit is vanwege de coronamaatregelen volledig weggevallen. Ze hebben zich toen gericht op hun tweede activiteit: interieurbouw. Ze zijn met alle medewerkers persoonlijk in gesprek gegaan: wat heeft iemand nodig in de nieuwe organisatie om te kunnen functioneren? Er is voor iedereen voldoende werkruimte om op locatie te werken (ruim 3 meter). Dit is ook nodig, omdat in dit bedrijf fysiek contact en afstemming van belang is.

Meer informatie: www.dagvandeondernemer.nl.