Positieve berichten van Welzijn Rivierstroom

200 bosjes bloemen en 80 kopjes eigengemaakte soep in de gemeente Neder-Betuwe

Een hart onder de riem voor inwoners van Opheusden en Kesteren

Er zijn 200 bloemetjes verspreid onder inwoners in Opheusden en Kesteren. Dit initiatief is genomen door een student van de Hogeschool Ede en de familie Crum uit Opheusden, ze zetten zich graag in voor anderen. Dit gebaar werd enorm gewaardeerd, mensen waren ontroerd en reageerden enthousiast. ‘Wat fijn dat de gemeente aan ons denkt!’ en ‘Een hart onder de riem in deze tijd is van harte welkom.’

De initiatiefnemers zeggen; ‘Dit geluid hoorden we vaak en we vinden het geweldig dat het zo gewaardeerd werd.’

Dank voor het initiatief en de enthousiasme van de bewoners!

Bloemetjes

80 kopjes soep als steuntje in de rug

Dorpshuis Ochten, Welzijn Rivierstroom en lokale partners startten een actie om mensen die thuis zitten een steuntje in de rug te geven. Door het bezorgen van kleine attenties bij mensen thuis. “Ook al is het Dorpshuis Ochten gesloten, we vinden het fijn dat we op deze manier toch iets kunnen betekenen voor mensen”, aldus vrijwilligers Jolanda, Geur en Carolien.

Op 20 mei 2020 startten vrijwilligers met het uitdelen van maar liefst 80 kopjes zelfgemaakte soep aan huis. Uiteraard houden ze zich aan de RIVM voorschriften. De komende tijd zorgen ze voor een kaartje, een quiz, een plantje en kunnen mensen hen bellen voor een praatje.

De actie is een lokale samenwerking van het Dorpshuis Ochten met partners als de Zonnebloem, Huis van Ochten, SWAN Welzijn, Welgaard, Wereldkeuken Ochten en Welzijn Rivierstroom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl, bel Welzijn Rivierstroom 0344-602337 of kijk op de website www.welzijnrivierstroom.nl.