Multimediale coronaproof bewonersparticipatie

voor de Oranjebuurt en De Jonge Eng

Aan de bewoners van de Oranjebuurt en de Jonge Eng is de eer te beurt gevallen om mee te doen met de eerste multimediale coronaproof bewonersparticipatie bij de herinrichting van hun buurt. Omdat een fysieke bewonersavond onder de huidige omstandigheden niet mogelijk is, heeft de gemeente een online variant ingericht.

Bewoners maakten hun reactie op het Voorlopig Ontwerp kenbaar via de mail, een telefonisch spreekuur én een online meeting. Ter voorbereiding konden ze de documenten en tekeningen raadplegen op de projectensite van de gemeente. Het filmpje, te bekijken via YouTube, waarin projectleider Bert Rog tekst en uitleg geeft op het voorlopig ontwerp is al meer dan 80 keer bekeken.  (Tekst gaat verder onder afbeelding.)

Oranjebuurt Jonge Eng online participatie

Wethouder Stefan van Someren opende de online bewonersavond op 25 mei. De deelnemende bewoners gingen vervolgens in gesprek met de leden van het projectteam over o.a. de gevolgen van de nieuwe inrichting voor het parkeren, de groenvoorziening en de verkeersveiligheid. Voor bewoners was de online aanpak even wennen maar de reacties waren positief en het smaakt zeker naar meer.

Bewoners Oranjebuurt & de Jonge Eng hebben een aantal aandachtspunten genoemd die bureau Sweco verwerkt in het Definitief Ontwerp. Zo komen er meer snelheidsbeperkende maatregelen als extra drempels en de inrichting van een schoolzone. Bewoners willen ook meedenken over het type beplanting in de groenvoorzieningen. Bewoners vinden het ook belangrijk om duidelijk inzicht te krijgen in de positionering van de parkeerstroken en het aantal parkeerplaatsen. Zodra het Definitief Ontwerp klaar is, nodigen we de bewoners opnieuw uit om – online – te reageren.