Dankjewel Comités 4 en 5 mei

Het herdenken van de oorlogsslachtoffers op 4 mei en het vieren van Bevrijdingsdag op 5 mei, ook dit jaar is dit waardig verlopen.

Mijn bijzondere dank aan de mensen van de Comités 4 en 5 mei in onze gemeente voor de aanpassingen in het programma. Veel moest vervallen en het herdenken gebeurde in kleine kring en veelal op een eerder tijdstip in verband met tijdig gereed maken filmbeelden.
Maar de sterke symbolen bleven ons middelpunt: de vlag halfstok als teken van respect en dankbaarheid, samen twee minuten stil, het zingen van het Wilhelmus en de vlag in top. Voor onze kostbare vrijheid.

Nederlandse vlaggen in Echteld

Wilt u een indruk van de herdenkingen, kijk naar de beelden op ons YouTubekanaal, te vinden via deze link.

Jan Kottelenberg,
Burgemeester