Appels als symbool van dank

tijdens Dag van de Zorg op 12 mei

12 mei, Dag van de Zorg. Wethouder Herma van Dijkhuizen en wethouder Marien Klein van Neder-Betuwe gaan vanmiddag op pad om bij de zorgcentra en huisartsenposten een kist appels te brengen. Een klein gebaar voor grote dank. 
Herma van Dijkhuizen: “Dankbaar voor het werk in de zorg zijn we altijd al. Maar wat we dit jaar zien en weten overtreft alles. Wat een werk lag en ligt er op de schouders van de mensen in de zorg. En dat onder extreem moeilijke omstandigheden. Het woord zorg, het heeft in deze periode van corona de betekenis gekregen van ‘Houvast’.  Hoe kunnen we jullie genoeg bedanken. Wij zijn trots op jullie! Houd vol lieve mensen om dit werk te blijven doen.”

Wethouder Marien Klein geeft aan dat de gemeente het liefste bij alle zorgaanbieders appels zou brengen. “Want die grote waardering is er ook voor de mensen in de thuiszorg en huishoudelijke ondersteuning. Maar elkaar op een centrale plek ontmoeten is helaas niet mogelijk. Hopelijk is er begrip voor dat we het met woorden doen: ‘Dank ook jullie voor je enorme inzet.' "

Appels als symbool van dank tijdens Dag van de Zorg op 12 mei