25 mei: online meedenken met de herinrichting Oranjebuurt / Jonge Eng in Dodewaard

Maandag 25 mei kunt u telefonisch, per mail en via een online meeting in gesprek met het projectteam.

Bewoners van de Oranjebuurt / Jonge Eng in Dodewaard zijn van harte uitgenodigd om mee te denken over het voorlopig ontwerp voor de nieuwe inrichting van hun buurt. Omdat onder de huidige omstandigheden een fysieke bewonersavond niet mogelijk is, hebben we online alternatieven georganiseerd.

Maandag 25 mei kunt u telefonisch, per mail en via een online meeting in gesprek met het projectteam.

Meedoen? Op onze projectensite, www.nederbetuwe.nl/projecten, vindt u hierover meer informatie onder ‘Herinrichting Oranjebuurt / Jonge Eng’.

Een klimaatbestendige Oranjebuurt / Jonge Eng

De gemeente Neder-Betuwe staat voor de belangrijke opgave om te zorgen dat onze inwoners in de toekomst in een klimaatbestendige omgeving wonen. Daarom verbeteren we het riool in een aantal buurten waaronder de Oranjebuurt en Jonge Eng. Omdat daarvoor de straten open moeten, kunnen we meteen nadenken over de herinrichting van de openbare ruimte. We willen daarbij rekening houden met de wensen, behoeften en beleving van de bewoners. Bewoners weten immers als geen ander hoe het is om er te wonen, leven, werken, gaan en staan. En hoe ze dat in de toekomst zou willen doen. We vragen onze bewoners daarom mee te denken over onder meer de inrichting van wegen en parkeren, de vergroening en biodiversiteit en nieuwe verlichting.

Visualisatie herinrichting Irenestraat
Visualisatie herinrichting Irenestraat