Bericht Veiligheidsregio / GGD

Drie nieuwe besmettingen coronavirus; één persoon uit Neder-Betuwe

Bericht zondag 8 maart 2020

Vanavond (8 maart) is bij drie personen uit de regio Gelderland-Zuid het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Het gaat om een man uit Nijmegen en een man uit Tiel die thuis in isolatie verblijven. De derde persoon, een man uit Ochten (gemeente Neder-Betuwe), is opgenomen in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. In totaal zijn er in Gelderland Zuid nu 14 besmette personen bekend.

GGD Gelderland-Zuid gestart met contactonderzoek

GGD Gelderland-Zuid is direct begonnen met het bron- en contactonderzoek. Er wordt in kaart gebracht met wie deze patiënten contact hebben gehad. Contacten van de patiënten worden door de GGD benaderd. Zij krijgen instructies en moeten elke dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten verschijnselen krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het coronavirus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen het standaard protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich verder kan verspreiden.

Vragen en informatie voor publiek

Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of www.ggdgelderlandzuid.nl.

Heeft u hierna nog een vraag?

  • Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 – 1351
  • Bel de GGD op 088 – 144 72 72