Coronavirus (COVID-19)

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus (COVID-19). De meeste patiënten hebben koorts en luchtwegklachten. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Waar vind ik actuele en betrouwbare informatie?

Actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu). Of bekijk de vragen en antwoorden van het RIVM.

Reizigers

Kijk voor de meest actuele informatie op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: nederlandwereldwijd.nl.

Bent u afgelopen twee weken in een land/regio geweest waar het coronavirus heerst (zie voor een overzicht de website van het RIVM)? En hebt u last van koorts en luchtwegklachten zoals hoesten of kortademigheid? Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Wat doet de gemeente richting inwoners?

GGD Gelderland-Zuid is de gemeentelijke gezondheidsdienst voor alle gemeenten in de regio Rivierenland. De GGD informeert en adviseert ons als gemeente over dit virus en volgt hierbij de communicatie van het RIVM. Als gemeente volgen wij de informatie en aanwijzingen van de GGD nauwgezet.

Omdat er veel vragen zijn over het coronavirus heeft de GGD Gelderland-Zuid een extra telefoonnummer voor inwoners geopend: 088-144 7272.