Bericht van burgemeester Jan Kottelenberg over corona

in Hét Gemeentenieuws van 11 maart 2020

Beste inwoners,

Zoals u wellicht al hebt vernomen is op zondag 8 maart door de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en de GGD bekend gemaakt dat bij drie personen uit de regio Gelderland-Zuid het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld. Onder hen is een inwoner van onze gemeente. Uiteraard heb ik als burgemeester contact. Ook vanaf deze plaats wensen wij hem beterschap.

Gelukkig hebben we alle vertrouwen in de professionals. De mensen van de GGD, het RIVM, onze huisartsen en veel medisch personeel. Wij merken hoe zorgvuldig zij te werk gaan en hoe deskundig zij zijn. Alle lof!

Ik benadruk: heb vertrouwen! De GGD voert zorgvuldig contactonderzoek uit. Mensen die niet door de GGD zijn gebeld, hebben geen nauw contact gehad met besmette personen. Zij kunnen er vooralsnog vanuit gaan dat ze geen risico hebben gelopen.

En verder?

Wees niet te snel ongerust. Help mee door adviezen op te volgen. De belangrijkste maatregelen zijn heel simpel: was je handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze daarna gelijk weg. Houd deze websites in de gaten:

Heeft u hierna nog een vraag?

• Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 – 1351
  • Bel de GGD op 088-1447272