Trouwen in coronatijd

vanaf 1 juli

Eén van de mooie dagen uit je leven: elkaar je ja-woord geven. Een prachtmoment, vaak omgeven met veel ceremonie. Door de coronamaatregelen kan deze dag er anders uitzien.
Als je als bruidspaar je trouwdag om die reden wilt verzetten of afzeggen, geef dit dan zo spoedig mogelijk door via burgerzaken@nederbetuwe.nl.

Gemeentelijke maatregelen

Gemeente Neder-Betuwe neemt tijdelijk maatregelen als aanvulling op het landelijke maatregelenpakket. (Tekst loopt door onder foto.)

Trouwringen op boeket rozen

Regels trouwen in gemeentehuis

-    Bij het trouwmoment in de raadszaal mogen nu maximaal 30 personen aanwezig zijn. In de Oude Trouwzaal maximaal 10 personen. Ook vanaf 1 juli mag het totale gezelschap uit niet meer dan 30 of 10 personen bestaan. De trouwambtenaar en bode tellen niet mee, maar de fotograaf bijvoorbeeld wel. Ook een kind of baby telt als één persoon. Zo kunnen we 1,5 meter ruimte aanhouden tussen de aanwezigen.
-    Niet meer dan 30 toeschouwers op het plein voor het gemeentehuis inclusief de gasten in het gemeentehuis.

Deze regels worden ingetrokken als de corona-maatregelen van het Kabinet zouden vervallen.

Leges huwelijken

Burgemeester en wethouders hebben op 31 maart 2020 regels bepaald voor het wel of niet betalen van leges voor je trouwdag in coronatijd.

Verder nog vragen?

Het heeft onze sterke voorkeur dat u deze stelt via e. burgerzaken@nederbetuwe.nl.