Inzamelen taxussnoeisel

Het taxus-snoeiseizoen is begonnen. Gooi taxussnoeisel niet weg want het is bruikbaar voor grondstoffen in de strijd tegen kanker.

Stichting Taxus Taxi hoopt, in samenwerking met Avri en Hoveniersbedrijf Elings uit Echteld ook nu weer op een mooie opbrengst  Het is dit jaar niet mogelijk om het taxussnoeisel op de milieustraten in te leveren. Maak dus een afspraak via www.taxustaxi.nl om het op te laten halen of lever het in bij een van de inzamelpunten.

Logo TaxusTaxi

De Taxus Taxi haalt het snoeisel kosteloos voor de deur op bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Ook kleinere hoeveelheden zijn van harte welkom bij een inzamelpunt. De Avri-milieustraten zijn dit jaar geen inzamelpunt.

De kwaliteit van het snoeisel is erg belangrijk is. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Hele struiken of oude takken van een taxushaag zijn niet bruikbaar. Om broei te voorkomen is de vraag om een kuil, ter grote van een voetbal, te maken in de gevulde tas. En het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon te houden. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.