Column: Wederzijds begrip en discipline

van burgemeester Jan Kottelenberg

Meer ruimte door afstand te houden van elkaar. Hoe welkom is die verruiming per 1 juli van de maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Want die versoepeling kan doordat er in Nederland steeds minder mensen zijn besmet en opgenomen.

Een verademing dat er - onder voorwaarden - weer meer mag. Met meer binnen en met meer buiten, weer naar museum of theater, bibliotheek of dierentuin en met weer meer in de kerk.
Ruimte en vrijheid, ze zijn ons lief. De impact in de afgelopen maanden was groot en voor velen geldt dat nog steeds, zeker als u herstellend bent of rouwt om een dierbare. Ik denk ook aan onze ondernemers die pal in de wind staan tijdens deze economische storm.

Column bgm Wederzijds begrip en discipline

Bezorgdheid blijft over Covid-19 dat nog steeds onder ons is. In Nederland zijn de getallen dan wel gunstig maar elders raast het virus door. Huiveringwekkend is de explosieve groei wereldwijd van het aantal besmettingen, niet eerder stond de teller zo hoog. Zijn wij ons daarvan voldoende bewust en blijven wij alert? Blijf die anderhalve meter afstand houden. Wees niet stoer als u zich niet lekker voelt, maar blijf dan thuis. Vermijd sowieso drukte. Blijf goed de handen wassen.
En het moet mij van het hart: wees kritisch, maar probeer ook te begrijpen dat regels voor iedereen én vrijheid bieden, balanceren is n zoeken. Het betekent het gezonde verstand gebruiken en het vraagt om wederzijds begrip én discipline.

Jan Kottelenberg,
Burgemeester