Schade en vandalisme in 2020

In het eerste half jaar van 2020 is schade gepleegd voor een bedrag van €13.902,21!

In het afgelopen half jaar is op verschillende plekken in de openbare ruimte schade en vandalisme gepleegd. Wij vinden het belangrijk dat u weet dat dit onderwerp constant onze aandacht heeft. Daarom geven wij u in dit artikel een totaaloverzicht.

Schadebarometer

Om welke schade gaat het?

Om u een beeld te geven waar het dan precies om gaat, noemen wij hieronder op wat er de afgelopen maanden is gebeurd. Er is:

• zestien keer schade geweest aan lichtmasten door aanrijdingen
  • asbest gedumpt in Dodewaard
  • vermoedelijk asbesthoudend afval gedumpt in Opheusden
  • vandalismeschade gepleegd bij Het Kompas
  • vandalismeschade gepleegd bij De Bellefleur
  • vandalismeschade gepleegd bij Het Palet
  • drugs gedumpt aan de Oude Broekdijk in Kesteren

Dit kost ons, en dus ook u, geld. Om deze kosten te voorkomen hebben wij uw hulp nodig. Wij willen graag de daders vinden die de schade veroorzaken zodat wij de kosten op hen kunnen verhalen. De gemeente doet bij schade, vandalisme en diefstal altijd aangifte bij de politie.

Helpt u ons?

Wilt u anoniem melden? Dan kan dat bij de politie, via 0800-7000. Hebt u vragen of wilt u iets doorgeven? Dan kunt u terecht bij de gemeente via info@nederbetuwe.nl.