Navulbare drinkwaterfles voor kinderen peuterspeelzalen en voorscholen: ‘Kies vaker voor het drinken van kraanwater!’

Drinkwaterflessen die je kunt navullen, vorige week kregen de kleintjes op de peuterspeelzalen en voorscholen van Neder-Betuwe er zo een net als de leerlingen van de basisscholen eind vorig jaar.

Wethouder Herma van Dijkhuizen: “Jong geleerd is oud gedaan. Water drinken is lekker en gezond, veel beter dan die zoete drankjes. En het is goedkoop en bijna overal te vinden. Het past helemaal in Neder-Betuwe die begin 2019 is aangehaakt bij JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht.” Volgend schooljaar 2020-2021 zijn de middelbare scholen aan de beurt voor zo’n navulbare drinkwaterfles.

Duurzame flesjes en watertappunten

Duurzame waterflessen zorgen ook nog eens voor minder (zwerf)afval op en rondom de scholen. Scholen voor basis- en voorgezet onderwijs kunnen overigens een subsidie aanvragen voor een watertappunt op school, binnen of buiten, via het Nationaal Preventieakkoord van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wethouder Marien Klein: “Warm aanbevolen!”

De uitdeelactie is mede mogelijk dankzij de bijdrage van diverse lokale ondernemers die het, net als de gemeente en de scholen, belangrijk vinden dat jongeren gezond en gelukkig kunnen opgroeien in Neder-Betuwe.

Drink kraanwater
JOGG-regisseur Joris Maier en buurtsportcoaches Gerbert van Bemmel en Kevin van Olderen brachten de waterflessen (én broodtrommeltjes 75 jaar vrijheid).

Drink kraanwater
Op een paar locaties kregen ze versterking van de wethouders Herma van Dijkhuizen en Marien Klein.