Bevrijdingsbroodtrommels voor de schoolkinderen

Een paar duizend broodtrommeltjes met afbeelding ‘broodjesdropping’ zijn de komende dagen en weken op weg naar hun nieuwe eigenaren: de Neder-Betuwse kinderen op de peuterspeelzaal, voorschool en basisschool en de bewoners van De Schutse. Een presentje van gemeente Neder-Betuwe bij de viering van 75 jaar vrijheid.

Het plan was om de broodtrommeltjes eind april uit te delen, net voor de meivakantie. Maar door de maatregelen rondom het coronavirus waren de scholen dicht. Leverancier Jaap Rensen van Meximum Promotions in Dodewaard wilde ze een paar maanden in opslag houden.

Herdenkingsjaar

Burgemeester Kottelenberg: “Nu zijn de scholen gelukkig weer open zodat de kinderen hun trommel nog voor de zomervakantie hebben. Het valt ook nog mooi binnen het herdenkingsjaar 75 jaar vrijheid dat van september 2019 tot en met september 2020 loopt.” Hij reikte de eerste twee exemplaren uit aan Juul en Tim uit IJzendoorn, achterkleinkinderen van verzetsstrijder Johannes van Zanten, kleinkinderen van zoon Wim. Daarna namen de vertegenwoordigers van de Neder-Betuwse Comités 4/5 mei de voorraad mee om ze af te leveren op de scholen in het eigen dorp en bij De Schutse.

Kinderen die buiten de gemeente naar school gaan

Er is ook een broodtrommel in voorraad voor kinderen uit Neder-Betuwe in de leeftijd tot en met de basisschool die buiten de gemeente naar een school gaan. Stuur een e-mail naar bestuurssecretariaat@nederbetuwe.nl met de volgende gegevens: achternaam, voornaam, geboortedatum, adres en naam van de school. Er volgt dan een bericht waar en wanneer het broodtrommeltje voor deze leerling kan worden opgehaald.

Bevrijdingsbroodtrommels
Leden van de Neder-Betuwse Comités 4/5 mei halen de voorraad broodtrommels op bij Jaap Rensen van Meximum Promotions in Dodewaard. De eerste twee zijn voor Tim en Juul uit IJzendoorn.

Bevrijdingsbroodtrommels