‘Ik val op!’ in Neder-Betuwe

vanaf vrijdag 10 januari 2020

Het ROV Oost-Nederland organiseert dit najaar de ‘Ik val op!’ fietsverlichtingscampagne voor bewustwording van het belang van goede fietsverlichting bij jongeren. Wethouder Stefan van Someren helpt het campagneteam op vrijdag 10 januari bij de Pantarijn school in Kesteren van 16.00 19.00 uur. Fietsers mét verlichting van de wethouder en het team een kraskaartje, waarmee je een fiets kan winnen. Fietsers zonder verlichting ontvangen fietslampjes. (Tekst loopt door onder foto.)

Ik val op 2019

Veel jongeren niet goed zichtbaar in het donker

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Uit onderzoek blijkt dat fietsers met goede fietsverlichting 20% minder kans hebben aangereden te worden. Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar heeft slechts de helft werkende fietsverlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen die niet aan. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkende verlichting en repareren of vervangen die niet.

Ik val op!

In samenwerking met gemeenten in Gelderland en Overijssel voeren Bureau Kragten en SHIFT gedragsverandering de campagne uit in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. In totaal zijn er de komende maanden zo’n 36 acties. De campagne duurt tot eind maart 2020. Deel je bericht met #ikvalop en volg ons op Instagram via ik.val.op.