Gloednieuw: de Swobrik

Op 18 januari overhandigde Gert van Leeuwen aan Huib Kwint, coördinator van de Swobrik, de sleutels van de spiksplinternieuwe Swobrik.

Z’n voorganger was na intensief en trouw gebruik in 6 jaar en ook 300.000 km verder toe aan vervanging. Bij de overdracht waren veel vrijwilligers van Swobrik en zus-bus Klaartje aanwezig, net als sponsors en ook wethouder Herma van Dijkhuizen.

Swobrik

Aanschaf en exploitatie

Aanschaf van de nieuwe Swobrik was mogelijk dankzij sponsoren en de financiering van een groot deel door de gemeente. De exploitatie is mogelijk dankzij diezelfde sponsors, de kleine vergoeding per rit die klanten betalen en vooral: dankzij alle vrijwilligers.

Vrijwilligers

Vrijwilligersorganisatie ‘Stichting Welzijn Ouderen’ is eigenaar van Swobrik en Klaartje. Chauffeurs, bijrijders, telefoonteams, coördinatoren en bestuur werken vrijwillig voor dit vervoer voor ouderen en minder valide mensen uit Neder-Betuwe.

Word vrijwilliger!

Lijkt het u leuk om ook vrijwilliger te worden voor Swobrik of Klaartje, bijvoorbeeld als chauffeur, bijrijder of voor de telefoondienst? Hartelijk welkom. Meer informatie: tel. 0488-482643.

Gebruik maken van Swobrik en Klaartje?

Wilt u graag gebruiken maken van dit vervoer, bel dan minstens één dag tevoren op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur om te reserveren. Voor Swobrik: bel naar 0488-482643. Voor Klaartje: bel naar 06-42251447.

Swobrik