College van B en W maakt nader kennis met Ojah B.V. uit Ochten

op 21 januari 2020

Op 21 januari bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan Ojah B.V. uit Ochten, de producent van Beeter® die in 2012 werd uitgeroepen tot Meest Innovatieve MKB-bedrijf van Nederland. Het college heeft de smaak en structuur van deze vlees- en visvervanger die wereldwijd wordt verkocht, mogen ervaren.
CEO Frank Giezen en Wouter Jansen (technisch directeur) verwachten dat de toenemende vraag kansen biedt voor telers van eiwitrijke gewassen in Nederland. Ze verwachten een toename van de eigen productie met 50 procent voor dit jaar.

Bezoek Ojah BV

Van links naar rechts: burgemeester Jan Kottelenberg, wethouder Stefan van Someren, CEO Ojah B.V. Frank Giezen, wethouder Nees van Wolfswinkel, gemeentesecretaris Gerrit Stam, Wouter Jansen (technisch directeur Ojah B.V.)
(Wethouder Herma van Dijkhuizen verhinderd.)

Het begon in 2009 met een ambitieus plan en het product Beeter®. In 10 jaar tijd is dit uitgegroeid in een wereldwijd unieke, plantaardige, eiwitrijke vlees- en visvervanger die zich makkelijk laat verwerken tot producten met de door velen zo gewaardeerde ‘beet’ van vlees. Dankzij de malsheid, smaak, vorm en textuur kan Beeter® goed verwerkt worden.
Ojah opereert in een B2B-markt met klanten over de hele wereld. Het inmiddels uitgebreide assortiment aan producten van Beeter® vormt de ideale basis voor industriële en culinaire verwerkers die eigen onderscheidende producten en gerechten willen aanbieden.

Missie
“Ojah droomt van een plantaardige revolutie en wil met de productie van duurzame, plantaardige eiwitproducten, deze transitie maximaal stimuleren.”(Ojah.nl)