Uitnodiging: kruip in de huid van de raad

Hoe is het om raadslid te zijn? Hoe werkt dat als de gemeenteraad een besluit moet nemen? Over bijvoorbeeld belastingen, woningbouw en subsidies. Kom op woensdag 18 maart naar de bijeenkomst in het gemeentehuis en kruip eens in de huid van de raad.

Luister tijdens die bijeenkomst hoe besluiten tot stand komen. Voel hoe het is om raadslid te zijn en waar je dan op moet letten. Volg de debattraining en ga dan zelf aan de slag: overtuig collega’s van uw en jouw standpunt over een besluit dat goed is voor Neder-Betuwe. Spannend en vooral leuk.

Kijkt en luistert u liever? Kom gewoon, laat dat weten en we laten u en jou met rust.

Microfoon

Dit is het programma:
-    16:30 uur: Inloop
-    17:00 uur: Opening door de burgemeester; presentatie door enkele raadsleden over ‘De taken van de burgemeester, de raadsleden en de wethouders’
-    17:45 uur: Rondleiding door het gemeentehuis
-    18:15 uur: Maaltijd; daarna rondetafelgesprekken met leden van het college en de gemeenteraad
-    19:30 uur: Debattraining
-    20.30 uur: In debat met elkaar
-    22:00 uur: Afsluiting en nog even napraten

Met deze avond ‘In de huid van de raad’ laten de leden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders u en jou als inwoner graag kennismaken met de manier waarop zij besluiten nemen zodat het goed wonen en werken is in de gemeente. En ook om inwoners enthousiast te maken voor dit werk. Wie weet bent u of ben jij over een poosje wel lid van een Neder-Betuwse politieke partij of zelfs burgerraadslid. Deze wegen leiden op termijn maar al te vaak naar een raadszetel. Welkom!

Aanmelding

Vindt u, vind jij het leuk om deel te nemen? Iedereen die boven de 18 jaar is, is welkom. Stuur uiterlijk 11 maart de aanmelding met naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer naar griffie@nederbetuwe.nl.