‘Ten onrechte beschuldigd’ – in de schaduw van Market Garden

Eind januari verscheen het boek ‘Ten onrechte beschuldigd’ – in de schaduw van Market Garden’, geschreven door Conny van der Heyden-Versnel. Het gaat over het leven van Johannes van Zanten uit Kesteren, bekend als verzetsstrijder. De auteur verrichtte jarenlang diepgravend onderzoek en komt in het boek onderbouwd tot de conclusie dat de verzetsactiviteiten van Johannes van Zanten van nog grotere betekenis zijn geweest dan al bekend. Ook blijkt een forse beschuldiging aan zijn adres onterecht.
Het boek is een uitgave van het Arend Datema Instituut, kost € 29,95 en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandels. Meer informatie: Historische Kring Kesteren & Omstreken, via e. wo2@hkko.nl.

Boekuitreiking

Expositie

Ter gelegenheid van de verschijning van het boek opende burgemeester Jan Kottelenberg na de presentatie in het Streekmuseum Baron van Brakell de expositie ‘De gezichten achter de Knokploeg van Johannes van Zanten’. Over de knokploeg Van Zanten en over de hevige strijd die plaatsvond in het Betuwse Opheusden na het mislukken van Market Garden. De expositie duurt t/m 31 december 2020. Kijk voor openingstijden op www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl.

Opening expositie

Verhalenavonden in Opheusden

Op maandag 24 februari en maandag 16 maart zijn er in het gemeentehuis verhalenavonden in het licht van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid. Met onder meer Conny van der Heyden als gastspreker, expositie van beeldmateriaal over Opheusden en omgeving en met interviews. Binnenkort volgt het programma.