Ouders geven Jeugdgezondheidszorg GGD een 8,3

in tevredenheidsonderzoek consultatiebureau

Ouders die het consultatiebureau van GGD Gelderland-Zuid bezoeken zijn heel tevreden. Zij geven gemiddeld een 8,3. De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is blij dat deze ouders tevreden zijn. Want samen met ouders zorgen zij ervoor dat jonge kinderen zich goed ontwikkelen en gezond opgroeien.

Onderzoek

Het onderzoek is gehouden tussen half september en half november 2019. In totaal vulden 351 ouders een vragenlijst in tijdens hun laatste bezoek aan het consultatiebureau (CB). De JGZ vroeg hoe ouders terugkeken op de totale periode bij het consultatiebureau.

Jongen slaapt op schouder

Resultaat

Van alle ouders die met hun kind van bijna 4 jaar het consultatiebureau bezochten deed 66% mee aan het onderzoek.  Er maakten 288 ouders (82%) gebruik van de mogelijkheid om iets te schrijven in het vak opmerkingen op de vragenlijst.
Dit waren vooral  positieve opmerkingen over de aardige, vriendelijke, betrokken en deskundige medewerkers, de goede adviezen en het warme welkom bij de CB-assistente. Ouders geven aan dat de kinderen op hun gemak worden gesteld. Regelmatig zeggen ouders “bedankt!” en “ga zo door”. Er worden diverse complimentjes uitgedeeld op naam.
Er zijn ook verbeterpunten genoemd. Deze gingen over de wachttijden, het maken van afspraken, personeelswisselingen en de inrichting van de CB-locatie. De Jeugdgezondheidszorg gaat met de aanbevelingen aan de slag.