Neder-Betuwe gastgemeente tijdens WK Volleybal dames in 2022

Neder-Betuwe heeft zich aangemeld als host-gemeente voor een land dat deelneemt aan het Wereldkampioenschap Volleybal Dames in september 2022. Prachtkansen voor verenigingen en ondernemers en passend bij het gemeentelijk beleid om een gezonde leefstijl te promoten. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat dit evenement in Nederland plaatsvindt.

Wethouder Herma van Dijkhuizen: “Deze unieke mogelijkheid biedt mooie kansen voor Neder-Betuwe. Voor ons verenigingsleven en ook voor ondernemers in Neder-Betuwe, zoals de laanboom- en fruitteelt, en ook andere bedrijven. Denk aan promotie en marketing maar zeker ook aan ‘business’ door het leveren van producten voor dit grootse evenement. En het sluit aan bij onze doelstellingen voor ‘Neder-Betuwe Bloeit!’

‘Neder-Betuwe als eerste aangemeld’

Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo): “Wij zijn erg blij dat Neder-Betuwe zich als eerste gemeente officieel heeft aangemeld als gastgemeente voor het WK Volleybal Dames 2022. We kijken uit naar een mooie samenwerking met de gemeente, de verenigingen in de regio én het lokale bedrijfsleven.”

Lokale maatschappelijke kansen

De deelnemers uit 24 landen worden in 24 Gelderse gemeenten ondergebracht. De kosten voor verblijf en catering van het team zijn voor rekening van de gemeente. Daar staan voordelen op maatschappelijk en economisch gebied tegenover, op kortere en langere termijn. Het gastland werkt in samenspraak met de Gelderse Sportfederatie mee aan sport-, spel- en beweegactiviteiten op scholen en bij verenigingen. Mogelijkheden zijn er voor het bedrijfsleven; tijdens het WK door marketing met rechten en vermeldingen maar ook voor de langere termijn door met het gastland een economische relatie aan te knopen op gebieden als boomteelt en logistiek, recreatie en toerisme.

Arnhem

Het Wereldkampioenschap Volleybal dames duurt ruim drie weken. De eerste fase heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. Volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen; voor de finaleronde komen de spelers weer terug naar Arnhem. Oranje speelt overigens haar wedstrijden altijd op eigen bodem.

De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) en de wereldvolleybalbond Fédération Internationale de Volleyball (FIVB) presenteerden op 31 januari 2019 op Papendal de plannen voor dit WK Volleybal Dames 2022.

Volleybal dames EK 2015 in Ahoy Rotterdam