Hiep hoi, met Nijn is lezen extra fijn

Ouders uit Neder-Betuwe ontvangen na de geboorte van hun kind voortaan het boekje ‘Nijntje in de dierentuin’.

En als de baby ongeveer drie maanden is ook een waardebon om hun kind lid te maken van de bibliotheek. Plus het ‘Boek-Startkoffertje’ met twee boekjes en voorleestips. Als de boekjes uit zijn, kunnen ze voor nieuwe worden geruild.

Peter Hoff met zoon Helger en Lianne van Daalen
Het boekje ‘Nijntje in de dierentuin’ voor Lauden, geboren op 29 januari, zoon van de familie Hoff-Bos uit Ochten. Peter Hoff kwam samen met zoon Helger naar het gemeentehuis voor de geboorteaangifte bij  Lianne van Daalen, ambtenaar van de burgerlijk stand Neder-Betuwe.

Het is een besluit van de gemeenteraad om een voorleesboekje als geboortegeschenk te geven. Dit onder het motto: ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Kinderen die als baby al worden voorgelezen zijn later beter in taal. Goed voor de ontwikkeling van het kind. Wethouder Herma van Dijkhuizen: “Voorlezen kan al vroeg. Het begint met samen plaatjes kijken, aanwijzen en erbij vertellen; korte verhaaltjes voorlezen kan al als een baby 10 maanden is. Jonge kinderen leren daar enorm veel van. Nieuwe woorden, zinsopbouw en leren concentreren; het draagt al vroeg bij aan het taalgevoel.”

Tot nu toe ontvingen ouders een knuffel als welkom voor hun kind bij de geboorteaangifte. De voorraad knuffels is op; nu dus het boek van Nijn.