Echtpaar Verwoerd-Torn Broers uit Opheusden 60 jaar getrouwd

3 februari 2020

Op maandag 3 februari 2020 vierden de heer en mevrouw Verwoerd-Torn Broers dat ze 60 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Namens de gemeente bracht burgemeester Jan Kottelenberg het paar felicitaties en bloemen. Daarnaast kreeg het echtpaar schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland de heer J.C.G.M. Berends.

Echtpaar Verwoerd met burgemeester

De heer en mevrouw Verwoerd-Torn Broers en burgemeester Jan Kottelenberg (Foto van Foto van Beek – Dodewaard)

Henk Verwoerd (81) en Betsie Verwoerd-Torn Broers (78), beiden geboren in Opheusden, zijn daar ook getrouwd en altijd blijven wonen tot de verhuizing naar Kesteren najaar 2019. Het echtpaar kreeg zeven kinderen, 24 kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Echtpaar Verwoerd samen

De heer Verwoerd heeft zijn werkzame leven doorgebracht in het internationaal transport. Eerst met zijn eigen vervoerbedrijf, later in loondienst. Mevrouw Verwoerd-Torn Broers werkte in de slagerij van haar vader en later haar broer. Daarnaast zorgde ze voor de kinderen en het huishouden.