Oplopend aantal coronabesmettingen bij Avri kunnen tot aanpassingen in dienstverlening afvalinzameling leiden

Vanaf 15 december 2020 bezoekers milieustraat verplicht mondkapje te dragen

Het aantal coronabesmettingen in Nederland loopt hard op, helaas ook bij Avri. Avri doet er alles aan om afvalinzameling, een vitale maatschappelijke taak, zo goed als mogelijk uit te blijven voeren voor de inwoners van Rivierenland. Toch kan het gebeuren dat de inzameling niet altijd verloopt zoals inwoners gewend zijn. Avri begrijpt dat dit erg vervelend is voor de inwoners maar hoopt dat inwoners gezien de omstandigheden, hier begrip voor hebben.

Er is een toenemend aantal besmettingen onder chauffeurs van afvalinzameling en medewerkers die de planning van inzameling regelen. Hierdoor kan het gebeuren dat chauffeurs gewisseld moeten worden van routes of soms minder chauffeurs beschikbaar zijn. De chauffeurs die gewisseld worden van routes, zijn niet altijd bekend met de bijzonderheden van een wijk. Het kan dan gebeuren dat een minicontainer een keer niet wordt geleegd of op een later moment. Ook kan het voorkomen dat het langer duurt om meldingen van inwoners af te handelen. Avri doet haar uiterste best dit te herstellen.

Voor inwoners waarvoor het niet tijdig legen van hun minicontainers een probleem is, biedt Avri de mogelijkheid om hun tuinafval en pdb naar de milieustraat te brengen. Om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken, is het voor de bezoekers verplicht een mondkapje te dragen op de milieustraat.

Inzameling afval gaat vooralsnog zoveel als mogelijk door

De inzameling van afval blijft vooralsnog door gaan: zowel de ledigingen van de minicontainers die inwoners in gebruik hebben, als die van de verzamelcontainers en op de milieustraten. Ook de inhaaldagen voor de afvalinzameling die voor kerst en Oud & Nieuw al zijn ingepland, gaan door. Door de coronaomstandigheden bij Avri kan de inzameling soms toch misgaan. Avri hoopt dat inwoners hiervoor begrip hebben en doet een beroep op inwoners dat als het even niet anders kan, waar mogelijk hun afval thuis wat langer te bewaren.  

Meest actuele informatie over afvalinzameling in Avri-app en website Avri

De meest actuele informatie over de afvalinzameling is altijd te vinden in de Avri-app en op de website van Avri. De Avri-app is gratis te downloaden in de appstores.