Online brainstorm ‘Future proef N-B’ smaakt naar meer

2e online brainstorm 16 december tussen 19.30 en 21.00 uur

Wat merk en zie jij om je heen van klimaat, energie en duurzaamheid? Dat was de centrale vraag tijdens de online brainstorm ‘Future Proef N-B’. In aanwezigheid van wethouder Stefan van Someren is een groep jongeren hierover – achter het beeldscherm - geboeid en actief met elkaar in gesprek gegaan.

Geslaagde digithon

Een groep jongeren is 25 november actief en geboeid met elkaar in gesprek gegaan over klimaat, energie en duurzaamheid in en om Neder-Betuwe. In sneltreinvaart en in een pressure cooker setting werden ervaringen en tips gedeeld en ideeën verzameld. Zo blijken de jongeren veel te fietsen, kort te douchen en apps te gebruiken als Insert en Toogoodtogo. De gedeelde conclusie was dat het helpt als de dingen die goed zijn voor het klimaat en milieu mooi, leuk en makkelijk zijn om te doen én direct resultaat leveren. Een groene leefomgeving vinden ze belangrijk. Tot slot gaven ze de wethouder de tip om meer aan voorlichting en informatie te doen.

Schermprint digithon

Alle informatie van de digithon is gebundeld in een online collage. Deze biedt input en inspiratie voor de klimaatnota. Stefan van Someren noemde de opbrengst van de avond zeer geslaagd. “We zijn als gemeente op de goede weg maar weten nu ook dat we rekening moeten houden met nuances die jongeren aanbrengen bij onze maatregelen voor klimaat, energietransitie en duurzaamheid. Dat is belangrijk want het gaat om hun toekomst.”

Schermprint digithon

2e online brainstorm 16 december

De digithon smaakt naar meer. Over bewustwording, zonnevelden, recycling, de rol van lokale ondernemers en groene daken zijn jongeren nog niet uitgepraat. Daarom organiseert het campagneteam ‘Doe mee voor een future proef N-B’ op 16 december een tweede online brainstorm. Jongeren tussen de 16 en 25 worden van harte uitgenodigd om mee te doen. De brainstorm vindt online plaats tussen 19.30 en 21.00 uur. Aanmelden kan door het sturen van een mailtje ‘ik doe mee voor een Future Proef N-B’ naar fysiek@nederbetuwe.nl.

LOGO_Doe_mee_voor_een_futureproef_N-B