Neder-Betuwe stimuleert duurzamer huis en lagere energierekening met waardebon

Waardebon niet ontvangen of kwijtgeraakt? Vraag eenvoudig aan.

Gemeente Neder-Betuwe en ‘Winst uit je woning’ stimuleren samen inwoners om tot een lagere energierekening en een duurzamer huis te komen. Alle huiseigenaren in de gemeente Neder-Betuwe kregen onlangs een waardebon van 70 euro in de bus. Met deze bon kunnen zij energiebesparende producten kopen, zoals bijvoorbeeld ledlampen, tochtstrips, waterbesparende douchekop of radiatorfolie. De actie stopt vanzelfsprekend als het budget op is.

Logo winst uit je woning

Huiseigenaren

Wethouder Stefan van Someren: “Energie besparen kan op veel manieren. Met deze actie helpen we onze inwoners op weg om een begin te maken óf om een volgende stap te zetten. Je kunt producten kopen die passen bij je eigen huis. Dat maakt deze actie voor alle huiseigenaren de moeite waard. Het kost niets, het vergroot je wooncomfort en je bespaart elke maand op je energierekening.”

24 tips Winst uit je woning

Bouwmarkten en webshops

Ruim honderden inwoners doen in Neder-Betuwe inmiddels mee. De waardebon kan worden gebruikt voor producten bij alle lokale bouwmarkten en bij verschillende webshops. De actie is een samenwerking van gemeente Neder-Betuwe met Winst uit je woning. Meer informatie is te vinden op www.winstuitjewoning.nl.

Waardebon niet ontvangen of kwijtgeraakt?

Heb je geen waardebon van 70 euro voor het kopen van energiebesparende producten ontvangen of ben je deze kwijtgeraakt? Vul dan het formulier in op https://winstuitjewoning.nl/waardebon-opvragen/. Iedere woningeigenaar kan van één waardebon gebruikmaken. Na een check van de aanvraag ontvang je via de mail zo snel mogelijk de waardebon.

Energieloket en duurzaamheidslening

Wens je hulp hoe jij je huis energiezuinig kunt maken tegen zo weinig mogelijk kosten? Neem dan eens contact op met Energieloket Neder-Betuwe voor onafhankelijk, gratis advies. Energieloket Neder-Betuwe is online te raadplegen (NederBetuwe@EnergieloketRivierenland.nl) en elke vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar (0345-504012). Helaas is het nu even niet mogelijk om fysiek langs te komen i.v.m. corona. “Inwoners met een kleine beurs kunnen daarnaast ook bij de gemeente aankloppen of ze voor een duurzaamheidslening in aanmerking komen. Voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, isolatieglas of zonnepanelen, Daarvoor is nog ruim zes ton beschikbaar”, aldus wethouder Van Someren.

Opening Energieloket

Actie regeling Rijk

De waardebon voor kleine energiebesparende maatregelen is een regeling met Rijkssubsidie en daarom alleen gericht op eigenaar-bewoners.