Neder-Betuwe krijgt eigen energieloket

Aanvankelijk was de opening gepland voor 1 april 2020 (géén grap!). Maar na uitstel door de coronacrisis heeft Neder-Betuwe dan toch nu haar eigen energieloket. Vanaf 4 december is het nieuwe energieloket van Neder-Betuwe telefonisch en online (i.v.m. coronamaatregelen) bereikbaar.

Het energieloket geeft gratis en onafhankelijk advies over een energiezuinige en toekomstbestendige woning. Je vindt er tips over subsidies, verhalen over hoe andere inwoners hun huis aanpakken, een stappenplan hoe je dit zonder spijt kunt doen en nog veel meer. Allemaal vanaf nu op www.energieloketnederbetuwe.nl.

Energieadviseur Dieter Kwint

Energieadviseur Dieter Kwint bemant sinds 4 december iedere vrijdagochtend van 09:00-13:00 uur het energieloket. In verband met de coronamaatregelen kunt u niet zomaar binnenlopen, maar kunt u een afspraak maken voor telefonisch advies over energiezuinig wonen. "Als deskundige en onafhankelijke partij helpen we inwoners van de gemeente Neder Betuwe kosteloos op weg naar een energiezuinige woning. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, financieringen en subsidies en hulp bij het beoordelen van offertes. De beslissingen neemt de huiseigenaar natuurlijk zelf. Als energieadviseur geef ik alleen een verstandige richting aan."

Soms zien mensen door de bomen het bos niet meer. En dan is het zonde als je niet meteen even contact opneemt met het energieloket. "Blijf niet rondlopen met je vragen over het energiezuinig maken van je woning. Waar let je op als je een keuze maakt en welke prioriteiten stel je? Welke zonnepanelen kies je bijvoorbeeld? En hoe beoordeel je de offertes die je hebt aangevraagd?"

Geen standaard oplossingen

Als je aan de slag gaat met het energiezuinig maken van je woning, moet je met veel aspecten rekening houden. Er bestaat niet vaak een standaardoplossing. Daarom biedt de gemeente Neder-Betuwe haar woningeigenaren de mogelijkheid voor onafhankelijk advies van Energieloket Neder-Betuwe. In Regio Rivierenland hebben alle gemeenten een lokaal energieloket waar je terechtkunt voor je vragen. Ook is de website www.energieloketnederbetuwe.nl een belangrijke informatiebron. "Deze website staat bol van informatie, tips en handige tools die je echt al verder helpen."

Ambities

Net als heel Nederland wil ook Neder-Betuwe zijn duurzaamheidsambities waarmaken. In 2030 moet de uitstoot van CO2 in ieder geval 49 procent minder zijn dan in 1990. In 2050 dient ook Neder-Betuwe qua energieverbruik CO2-neutraal te zijn. In dat jaar moeten alle Nederlandse huishoudens zijn afgekoppeld van het aardgasnetwerk.

Gratis en onafhankelijk advies over thuis energie besparen en energie opwekken.

Een afspraak voor advies (online of telefonisch) tijdens de wekelijkse spreekuren in het gemeentehuis in Opheusden op vrijdag (09:00 – 13:00 uur), kun je maken door te bellen via 0345-504012 of mail met nederbetuwe@energieloketrivierenland.nl. Kijk ook op www.energieloketnederbetuwe.nl.

Advertentie opening Energieloket