Gert van Leeuwen (SGP) uit Opheusden Koninklijk onderscheiden bij zijn afscheid als gemeenteraadslid

bij zijn afscheid als gemeenteraadslid

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 10 december 2020 nam de heer G.R. (Gert) van Leeuwen uit Opheusden afscheid als raadslid. Aan hem is de Koninklijke onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’ verleend. 

De heer en mevrouw Van Leeuwen-Stigter
De heer en mevrouw Van Leeuwen-Stigter               (foto: 3JetFotografie)

Gert van Leeuwen (52) ontvangt deze onderscheiding voor ruim 12 jaar raadslidmaatschap (2008–2020) voor de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) in gemeente Neder-Betuwe. Van 2002-2008 was hij in de gemeente burgerraadslid voor deze partij. 
Hij heeft afscheid genomen als raadslid omdat hij is toegetreden tot het college van bestuur van het Hoornbeeck College en Van Lodenstein College in Amersfoort. 

Het scheidende raadslid werd toegesproken door de raadsleden Waasdorp (SGP) en Woldberg (PvdA). 
Namens de gemeente bedankte burgemeester Jan Kottelenberg de heer Van Leeuwen voor zijn gedreven inzet gedurende al die jaren om mee te bouwen aan een mooie en bloeiende gemeente voor iedereen. 
Daarna maakte hij bekend dat het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft behaagd om aan de heer Van Leeuwen een Koninklijke Onderscheiding te verlenen. De echtgenote van de heer Van Leeuwen speldde hierna de versierselen op bij haar man.

De heer Van Leeuwen sprak hierna een dankwoord uit. 

De raadsvergadering is terug te zien en te luisteren via de website www.nederbetuwe.nl 
(Politieke agenda / 10 december / raad)