Geef uw mantelzorger een extra compliment!

Mantelzorgers zijn onmisbaar. Dat weten we allemaal. En als u met regelmaat hulp van zo iemand ontvangt, dan weet u als geen ander dat ze het verschil maken in het dagelijkse leven. Hebt u weleens het Mantelzorgcompliment via de gemeente voor deze man of vrouw aangevraagd?

Het Mantelzorgcompliment is een bedrag van € 50,- dat door een inwoner kan worden aangevraagd voor zijn of haar mantelzorger.

Zo vraagt u het Mantelzorgcompliment aan

Als u mantelzorg ontvangt en u betaalt dat niet vanuit een persoonsgebonden budget, dan kunt u voor één persoon het Mantelzorgcompliment aanvragen. U hoeft niet per se een formele zorgindicatie te hebben om dat te doen. Vraag aan een medewerker van het Kernpunt of het Sociaal Team of uw mantelzorger voor dat bijzondere compliment in aanmerking komt. Zo ja, dan ontvangt u een formulier om in te vullen en hoort u binnen een aantal weken of de aanvraag is gelukt. En als dat zo is, dan stuurt de gemeente de bon of het bedrag toe aan uw mantelzorger. U kunt het hele jaar door een aanvraag doen.

Dit is een mantelzorger

Een mantelzorger geeft hulp aan iemand die zelfstandig woont. En die hulp wordt niet gegeven omdat hij of zij een hulpverlenend beroep heeft, maar omdat een familielid, vriend of vriendin of de buren langdurig en vaak intensief hulp nodig hebben en dat door deze persoon wordt gegeven. En dan hebben we het niet over de gebruikelijke hulp die je elkaar biedt als huisgenoot of familie of als goeie buur. Bij mantelzorg gaat het om hulp bieden zodat die ander zich kan redden, thuis kan blijven wonen en deelnemen aan de samenleving. Allemaal zaken die niet mogelijk zouden zijn als de betreffende mantelzorger niet regelmatig zou helpen.

Vragen

Neem contact op met het Kernpunt, telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur; telefoonnummer 0488-449992. U kunt ook contact opnemen met het mantelzorgsteunpunt van Welzijn Rivierstroom, tel. 0344-602337.