Denk mee over speelplekken in Neder-Betuwe

Kinderen, jongeren, hun (groot)ouders en omwonenden zijn van harte uitgenodigd mee te denken over de speelontwerpen.

Jeugd en jongeren in Neder-Betuwe voldoende en uitdagende speelruimte bieden om lekker samen te spelen en veel buiten te bewegen. Dat is het doel van het speelplan Neder-Betuwe. Daarom krijgen zo’n 20 speelplekken in 2021 een make-over of zelfs een nieuwe inrichting. Kinderen, jongeren, hun (groot)ouders en omwonenden zijn van harte uitgenodigd mee te denken over de speelontwerpen.

Aanpak speelplekken 2021-2024

De komende jaren pakken we een kleine 70 speelplekken aan verspreid over de 6 dorpen. Dit doen we op basis van de uitgangspunten uit de speelruimtenota. We vinden het belangrijk dat er voor alle leeftijdsgroepen voldoende ruimte en gelegenheid is om lekker te spelen, te bewegen en buiten te zijn. Daarom houden we bij de inrichting van de speelplekken rekening met verschillende leeftijden en speelwaardes. En we zorgen ervoor dat de uitstraling van de speelplekken past bij de omgeving.

In 2021 krijgen de eerste 20 speelplekken een opknapbeurt waarbij veiligheid en voldoende variatie in speelmogelijkheden voorop staan. Een aantal speelplekken knappen we op en richten we opnieuw in. Waar mogelijk vervangen we toestellen en soms verplaatsen we ze. Een paar kleine speelplekken vervallen omdat ze nauwelijks worden gebruikt. Tegelijkertijd richten we nieuwe speelvoorzieningen in. Donker Design heeft hiervoor aantrekkelijke schetsontwerpen gemaakt en daarbij zo goed mogelijk rekening gehouden met alle wensen en eisen.

Speelplekken_meisjes op mandschommel

Meedenken over speelplekken: reacties en online bewonersessies

We zijn heel benieuwd wat kinderen en jongeren en hun (groot)ouders vinden van de ontwerpen voor de speelplekken. We willen hen en natuurlijk ook de omwonenden van de diverse locaties van harte uitnodigen om hierover mee te denken. Alle schetsontwerpen zijn te bekijken via de projectenpagina van de gemeentesite. Van alle ontwerpen zijn filmpjes gemaakt met een toelichting bij de keuzes voor de (her)inrichting. Bekijk de ontwerpen en filmpjes via https://www.nederbetuwe.nl/Inwoners/Bouwen_en_Wonen/Projecten/Speelplekken/Plannen_voor_speelplekken_2021_2024.

Wat spreekt aan? Komen alle leeftijdsgroepen voldoende aan bod? Zijn de speeltoestellen uitdagend genoeg? Wat biedt nog meer speelplezier voor de kinderen tussen de 4 en 12 jaar of voor 12+? Met het reactieformulier op de projectensite kan iedereen zijn of haar mening geven of suggesties doen. Daarnaast organiseren we op 12 en 13 januari online bewonerssessies waarin inwoners, jong en oud meedenken over de ontwerpen. De speelplekken in Opheusden en Kesteren bespreken we op 12 januari. Op 13 januari horen we graag wat u vindt van de speelplekken in Ochten, Dodewaard, IJzendoorn en Echteld. Aanmelden verloopt via de projectensite ‘Speelplekken in Neder-Betuwe’.

Info

Heeft u een vraag of wilt u reageren? Kijk op de projectensite of stuur een mail naar fysiek@nederbetuwe.nl.