Aanpak 20 speelplekken in Neder-Betuwe in 2021 – denk mee!

We zijn heel benieuwd wat kinderen en jongeren, (groot)ouders en omwonenden vinden van de ontwerpen voor de speelplekken.

De Rozenstraat in Dodewaard, de Oranjestraat in Ochten en de dokter A. Zandijkhof in Kesteren. Zomaar een greep uit de 20 speelplekken die in 2021 een forse opknapbeurt en/of een nieuwe inrichting krijgen. Natuurlijk zijn we benieuwd wat kinderen, jongeren, ouders, grootouders en omwonenden hiervan vinden. Reageren kan online via de projectensite van de gemeente.

Artist impression Rozenstraat Dodewaard
Artist impression Rozenstraat Dodewaard

Ontwerptekeningen en filmpjes

Lekker buiten spelen krijgt de komende jaren alle aandacht. Het speelplan Neder-Betuwe voorziet in 70 locaties waar de speelvoorzieningen een make-over krijgen of opnieuw worden ingericht. In 2021 krijgen de eerste 20 locaties een forse opknapbeurt. Bureau Donker Design heeft 20 mooie ontwerpen gemaakt. Wie nieuwsgierig is naar deze ontwerpen, de nieuwe toestellen en de groene inrichting van de speelruimte moet zeker een kijkje nemen op de projectenpagina. Naast de ontwerptekeningen zijn daar ook filmpjes met toelichting te vinden.

Artist impression Oranjestraat Ochten
Artist impression Oranjestraat Ochten

Online reacties en bewonerssessies

We zijn heel benieuwd wat kinderen en jongeren, (groot)ouders en omwonenden vinden van de ontwerpen voor de speelplekken. Wat spreekt aan? Komen alle leeftijdsgroepen voldoende aan bod? Zijn de speeltoestellen uitdagend genoeg? Wat biedt nog meer speelplezier voor de kinderen tussen de 4 en 12 jaar of voor 12+?

Reageren kan online op 2 manieren. Met het reactieformulier dat u vindt onder de tegel ‘speelplekken’ op de projectenpagina. Of door op 12 of 13 januari mee te doen aan een online bewonerssessie. Het reactieformulier en het aanmeldformulier voor de online sessies zijn net als de ontwerptekeningen en filmpjes te vinden via: https://www.nederbetuwe.nl/Inwoners/Bouwen_en_Wonen/Projecten/Speelplekken/Plannen_voor_speelplekken_2021_2024

Artist impression Zandijkhof Kesteren
Artist impression Zandijkhof Kesteren

Info

Heeft u een vraag of wilt u reageren? Kijk op de projectensite of stuur een mail naar fysiek@nederbetuwe.nl.