Neder-Betuwe roept op: meld AED aan bij HartslagNu

Een oproep aan ieder die een AED heeft: meld deze aan bij HartslagNu, het reanimatie-oproepsysteem van Nederland. Door dit netwerk kan bij een 112-melding van een hartstilstand aan burgerhulpverleners de dichtstbijzijnde AED gemeld worden. Dit kan levens redden.

Veel organisaties, bedrijven en particulieren hebben zo’n belangrijke Automatische Externe Defibrillator (AED) in huis of buiten aan de muur. Bij een hartstilstand kan reanimatie - en aansluiting van een AED voor het hervinden van een normaal hartritme - levensreddend zijn. Elke minuut telt.

Hartslag nu logo

Aanmelding

Meld uw AED aan op de website www.hartslagnu.nl. Deze wordt dan opgenomen in het systeem. Als uw AED beperkt beschikbaar is, vermeld dan de beschikbare uren. Bij een reanimatie in de buurt kan HartslagNu deze AED doorgeven een burgerhulpverlener, die een reanimatie kan doen. Deze neemt de AED mee naar het reanimatieadres en brengt deze na afloop weer terug.

Dekkend netwerk van AED’s

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk AED’s in Nederland zijn aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem. Zo kunnen we zorgen voor een landelijk dekkend netwerk, zodat mensen met een hartstilstand snel de juiste hulp krijgen.

Subsidie voor aanschaf AED of kast

Sinds juli 2020 is er een subsidiemogelijkheid voor inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven, organisaties en verenigingen voor de aankoop van een AED of een buitenkast. Het melden van de AED bij HartslagNu is een voorwaarde voor deze subsidie. Kijk op www.nederbetuwe.nl (Digitale Balie, zoekterm AED).